Fidesz: A baloldal a börtönbiznisz oldalán áll

 

A baloldal a börtönbiznisz oldalán áll, falaznak a börtönbiznisznek és az azon nyerészkedő baloldali ügyvédeknek, Soros-szervezeteknek és bűnözőknek – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette: a baloldali pártok egyike sem szavazta meg, hogy az Országgyűlés egyáltalán napirendre vegye a börtönzsúfoltságra hivatkozó kártalanítások leállításával kapcsolatos kormány-előterjesztést.

„Az ellenzéki szónokok a csütörtöki parlamenti vitában is egyenes beszéd helyett félrebeszéltek, és nem a valóságról mondtak véleményt” – fogalmazott.


Budai Gyula szerint a milliárdos iparággá vált börtönbizniszen nemcsak a bűnözők, hanem a Soros-hálózathoz és a baloldalhoz tartozó ügyvédek is gazdagodtak. Példaként említette Magyar Györgyöt, aki több százmillió forintot keresett ezen a bizniszen.

A Fidesz képviselője mindezt a joggal való gátlástalan és üzletszerű visszaélésnek nevezte.

Reményét fejezte ki, hogy márciusban a nemzeti konzultáción minél többen mondanak majd véleményt a börtönbiznisszel kapcsolatban.

Szerinte azonban a baloldal és a Soros-hálózat mindent meg fog tenni, hogy a börtönbiznisz fennmaradjon.

Arra a felvetésre, hogy az MSZP szerint a Fidesz- és a KDNP-frakció állami támogatásából kellene állni a kártalanítási összegek kifizetését, Budai Gyula visszakérdezett: miért nem Magyar György vagy Fahidi Gergely, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje fizeti vissza a felvett pénzt?

Azt, hogy két MSZP-s fővárosi kerületi polgármester átlép a DK-ba, a kormánypárti politikus úgy kommentálta: „Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, ő diktál, a DK elnöke remekül alkalmazza az oszd meg és uralkodj politikáját, és szépen az MSZP-t le fogja szalámizni”.

Azzal kapcsolatban, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő összegyűjtötte a pénzt a kétmillió forintos parlamenti büntetésére, a Fidesz képviselője azt mondta: Hadházy Ákosnak provokációk helyett inkább a nagycsaládok támogatására kellene pénzt gyűjtenie.

A címlapfotó illusztráció.