Novák: Változásokra van szükség, hogy a keresztény–konzervatív oldal megerősödjön

 

Változásokra van szükség ahhoz, hogy a keresztény–konzervatív oldal újra megerősödjön Európában – jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke újságírói kérdésre válaszolva hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök memorandumot küldött az Európai Néppárt (EPP) vezetőinek, amely felhívja a figyelmet arra, hogy milyen helyzetben van az EPP, és milyen kihívások előtt áll a jövőben.

Novák Katalin hozzáfűzte: azért jött létre ez a dokumentum, mert több pártközi megbeszélésen felmerült a néppárt jövője, és a memorandum által megfogalmazottak iránymutatásul szolgálnak.


Nem beszélünk eleget az EPP jövőjéről, így az európai konzervativizmus és kereszténydemokrácia jövőjéről sem. Csökken a néppárt súlya Európában, és ez nem szerencsés” – fogalmazott.

Novák Katalin kiemelte, hogy változásoknak kell bekövetkezniük a konzervatív oldalon, ezekben a Fidesz aktív szerepet akar vállalni, mivel fontos, hogy korunk kihívásaira legyenek konzervatív válaszok.