Magyar Nemzet: Párton belüli árulókról beszél a Jobbik elnöke egy felvételen

 

Egy hétfőn nyilvánosságra került felvételen párton belüli árulókról beszél a Jobbik elnöke – írja a keddi Magyar Nemzet.

Cikkünk frissült.

Jakab Péter egy Szávay István köre által kitervelt sikeres puccsot említ, és úgy fogalmaz, hogy hátba szúrták őt – közli a lap.

Az újdonsült elnök a párt január végi tisztújító kongresszusán tartott székfoglalójában szónokolt a Jobbik jövőbeli tervei helyett a belső ellentétekről, hatalmi harcokról, bizalomvesztésről.

Az index.hu portálhoz eljuttatott mintegy nyolcperces felvételen Jakab Péter felidézi, hogy ősszel, a tisztújító kongresszus előtt öt nappal megváltoztatták a választási szabályzatot.

A leköszönő elnökség – Stummer János, Bana Tibor, Gyüre Csaba, Szabó Gábor, Sneider Tamás – úgy döntött, hogy kiveszi a vétó jogának lehetőségét a Jobbik leendő elnökének a kezéből – mondta.

Jakab Péter kijelentette, hogy 22-en titokban a hátába szúrták a kést.

Jakab Péter kedden viszont a Hír Tv-nek azt mondta az általa árulónak kikiáltott képviselők továbbra is a pártban maradhatnak. A hangfelvételen elhangzottakkal szemben már dicsérte is őket a Jobbik elnöke.

Az egyik árulónak kikiáltott képviselő, Varga-Damm Andrea az Azonnalinak a hangfelvételről annyit mondott: nem tudja, Jakab Péter miről beszél.

Az ügyben szintén érintett Szávay István pedig nem akart nyilatkozni – közölte az M1 Híradója.

A címlapfotó illusztráció.