Dömötör: Éles a választóvonal a klímavédelemről való gondolkozást illetően

 

Éles a választóvonal a klímavédelemről való gondolkozást illetően: vannak akik beszélnek róla, mint például Brüsszel, és vannak, akik Magyarországhoz hasonlóan cselekednek is – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a vasárnapi, klímavédelmi lépéseket is taglaló miniszterelnöki évértékelő beszéddel kapcsolatban hétfőn az M1-en.


Magyarországnak sikerült úgy növelnie gazdaságát, hogy szén-dioxid-kibocsátása csökkent 1990-hez képest – hangsúlyozta Dömötör Csaba, megjegyezve, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a jövőben nem lenne rengeteg tennivaló a klímavédelem terén.

Az illegális hulladéklerakók – az évértékelő beszédben említett – felszámolását a parlamenti államtitkár régi adósságnak nevezte, és azt mondta, hogy a cél érdekében meg kell erősíteni a hatósági jogköröket.

Az alap klímavédelmi célokról a kormánydöntések már megszülettek, jelenleg a konkrét jogi lépések kidolgozása zajlik – tette hozzá. Cél, hogy ezek az intézkedések minél hamarabb életbe lépjenek, és látható eredményeket hozzanak, hiszen Magyarországnak sem mindegy, hogy miként sikerül szén-dioxid-mentesíteni a gazdasági termelést és a közlekedést – mondta Dömötör Csaba.