Fél-fél milliárd forinttal támogatja a kormány Gödöllő és Ecser térségének iparterület-fejlesztését

 

A kormány fél-fél milliárd forinttal támogatja Gödöllő és Ecser térségének iparterület-fejlesztését, azon belül is a közúti beruházásokat – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán, Gödöllőn.

Schanda Tamás elmondta, hogy a hasonló fejlesztések számos közvetlen vagy közvetett kedvező hatással bírnak, ilyen például, hogy egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik a térség közlekedése és vonzóbbá válik a cégek, vállalkozók számára az adott terület. Mindez elősegíti újabb munkahelyek létesítését, ami támogatja a magyar családok stabil, kiszámítható megélhetését.

Hozzáfűzte, hogy a kormány számára fontos minden befektető, de a legfontosabbak a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások.


Az államtitkár kiemelte, hogy a hazai vállalkozások fejlesztése, a megfelelő technológiák használatának ösztönzése és az innovatív ötletek támogatása hozzájárul a gazdaság teljesítményének növeléséhez.

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a hazai gazdasági növekedés legalább két százalékponttal meghaladja a jövőben is az uniós átlagot – fűzte hozzá.

A címlapfotó illusztráció.