Jakab: A Jobbik adócsökkentésért, bér- és nyugdíjemelésért küzd

 

A Jobbik parlamenti frakciója az Országgyűlés tavaszi ülésszakán az emberek mindennapos problémáira, a megélhetési válságra keres megoldásokat – mondta Jakab Péter, a Jobbik elnök-frakcióvezetője pénteken Dunaújvárosban, az ellenzéki párt rácalmási kihelyezett frakcióülését követő sajtótájékoztatón.

Jakab Péter közlése szerint napirendre szeretnék vetetni a differenciált nyugdíjemelés mellett a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjazását, hiszen sok férfi meg sem éri a nyugdíjas kort. A korengedményes nyugdíj visszaállítását is szorgalmazni fogják, főként a nehéz fizikai munkát végzők esetében, amilyenből sok van a Dunaferrben – tette hozzá.

A pártelnök megemlítette, hogy az egészségügyben rendezni kell a kórházak finanszírozását, béreket kell emelni, továbbá a műszaki felszereltséget javítani. Szerinte az oktatásra is sokkal több forrás kell: stadionok helyett az intézmények felújítására költenének, mert tudásalapú társadalom kialakítása a céljuk, „nem rabszolgák nevelése az iskolákban”.

Jakab Péter szót ejtett a határőrizet kérdéséről is. Úgy vélte, véget kell vetni annak, hogy fegyveres biztonsági őrökre bízzák a határok védelmét, nem pedig profi határőrökre, ezért a Jobbik határozottan javasolja a határőrség visszaállítását.

A frakcióvezető beszélt az ellenzéki együttműködésről is, amelyet – mint mondta – elkötelezetten tovább fognak folytatni ügyek mentén, miközben már 2022-re készülnek, mert a kormány leváltása a céljuk, illetve szakmai programok mentén előkészítik az „Orbán utáni világ” sarokpontjait.

Jakab Péter megemlítette a február 16-ai időközi országgyűlésiképviselő-választást is, amely szerinte egy újabb lépés lehet a kormányváltáshoz.

Éppen ezért a Jobbik frakciója úgy döntött, soron kívül minden szakmai és jogi segítséget megad az összellenzéki támogatással induló jelöltjüknek, hogy a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban és legeredményesebben tudjon válaszokat adni a választókerületben élő polgárok problémáira, amennyiben megnyeri a választást.