Fidelitas: A jogvédő szervezetek foglaljanak állást Niedermüller kijelentéséről

 

A Fidelitas elnöke pénteken személyesen kért állásfoglalást a Magyar Helsinki Bizottság társelnökeitől Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester azon kijelentéséről, amelyben rettenetes képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Illés Boglárka a szervezet budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: fehér, heteroszexuális magyar nőként sértve érzi magát Niedermüller Péter kijelentése miatt.


Mélységesen felháborító, hogy az olyan jogvédő szervezetek, mint a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ amelyek máskor hallatják a hangjukat az erzsébetvárosi polgármester keresztényellenes, gyűlöletkeltő, nyíltan uszító kijelentésével kapcsolatban nem mondanak semmit.

A Fidelitas vezetője felidézte, a DK politikusa az ATV adásában azt mondta: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket – ugye, fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a „nemtudoménmik” –, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből, mondom csöndesen nektek.”