Új sportcsarnok alapkövét tették le Tatabányán

 

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalék versenyhelyszínének is számító multifunkcionális sportcsarnok alapkövét tették le szerdán Tatabányán; a bruttó 24 milliárd forintért épülő létesítmény 6058 férőhelyes lesz.

A létesítmény terveit Tatabánya önkormányzata készítette el, majd a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) közbeszerzési eljárást bonyolított le, melyet a Fejér B.Á.L. Zrt. és az ÉPKAR Zrt. konzorciuma nyert meg. A BMSK Zrt. az építtetés mellett a műszaki ellenőrzési és a tervellenőri feladatokat is ellátja.

(Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A 2021 őszére elkészülő, közel húszezer négyzetméteres sportarénában a felső, fix lelátókon 3462 ülést, a mozgatható lelátókon 2496 férőhelyet alakítanak ki, valamint 100 fős lesz a sajtópáholy. A beruházás önálló része egy vívóterem, amelyben 20 pást fér el.

Egyik legfontosabb célunk, hogy a lehető legtöbb fiatal kapjon kedvet a sportoláshoz és csatlakozzon ahhoz az egyre növekvő körhöz, mely számára a rendszeres testmozgás természetes szükségletté válik” – mondta az alapkő elhelyezése előtt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Szabó Tünde kiemelte, a magyar kormány sportpolitikájának másik meghatározó eleme, hogy szeretnének minél több hazai rendezésű világeseményt lebonyolítani, hiszen ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára.

A multifunkcionális sportlétesítmény a Tatabányai Gyémánt Strand és Élményfürdőtől délre eső területen valósul meg. A terület a megyeszékhely mai sportközpontjának szomszédságában található, a Földi Imre Sportcsarnok és a Grosics Gyula Stadion közelében. A sportaréna helyszíne lehet bármilyen sporteseménynek, edzőtábornak, régiós, országos, vagy akár világversenynek is.

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságot Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Pozsonyban és Kassán rendezik január 13. és 30. között. Az elődöntőknek és a helyosztóknak a magyar főváros ad otthont. A tartalékhelyszín Tatabánya lesz.