Mi Hazánk: Magyarország mondja fel a strasbourgi bíróság joghatóságát

 

A Mi Hazánk Mozgalom szerint a kormánynak fel kellene mondania a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága magyarországi joghatóságát – jelentette ki a párt alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Novák Előd közölte: Magyarország ezzel visszaszerezné önrendelkezését, mert elfogadhatatlan, hogy egy idegen bíróság döntsön hazai emberi jogi kérdésekben, például a börtönviszonyok ügyében.

Hozzátette: a Mi Hazánk szerint a magyar börtönviszonyok valóban méltatlanok, vagyis méltatlanul jók ahhoz képest, amit a bűnözők érdemelnének. A párt álságosnak tartja azt a kormányhatározatot is – folytatta –, hogy a jogszabályok által megengedett legvégső időpontig kell húzni a börtönkártérítések kifizetését, mert a döntés nem kérdőjelezi meg a kártérítések jogosságát.

A párt újra javasolja a szibériai bérrabtartás bevezetését a bűnözés, a többi között a politikusbűnözés visszaszorítása érdekében. A jelenlegi wellnessbörtönök, amelyek egyre komfortosabbá válnak, nem bírnak ugyanis elegendő elrettentő erővel. Az pedig hazudik, aki azt mondja, hogy a jelenlegi jogrendben felszámolhatók a börtönkártérítések – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva közölte: Jakab Péter Jobbik-elnökké választása az utolsó szög volt az egykor jobboldali Jobbik koporsójába, innentől kezdve Gyurcsány feleségének a szoknyája alá bújva folytatja útját a Jobbik.

Jakab Péter kisgömböcként szorított ki mindenkit a párt vezetéséből, aki kritikával illeti a balliberális összefogást vagy továbbra is jobboldali pártként képzeli el a Jobbikot – mondta. Az új pártelnök képes azzal összefogni, akivel szemben egykor létrehozták a mozgalmat – emelte ki Novák Előd.