Fölényes kormánypárti győzelem Győrben, megerősített támogatást kapott a Fidesz-KDNP

 

Fölényes győzelmet aratott Dézsi Csaba András, a kormánypártok jelöltje a győri időközi polgármester választáson. A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint 56 százalékát szerezte meg. A pártszövetség 2010 óta nem volt ilyen erős a városban polgármester-választáson. A voksolást azért kellett megtartani, mert Borkai Zsolt a megválasztása után lemondott a polgármesteri posztról. Ő októberben alig több mint 19 ezer szavazatot szerzett, Dézsi Csaba András majdnem 5 ezerrel több szavazót vitt az urnákhoz.

Ckkünk frissült.

Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelölte nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint.


A leadott szavazatok százszázalékos feldolgozottsága alapján Dézsi Csaba András a voksok 56,14 százalékát szerezte meg (23 932 szavazatot kapott). AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot).

A 96 győri szavazókörből 95-ben végzett Dézsi Csaba András az első helyen. AZ MSZP-DK-Momentum-Jobbik-LMP jelöltjeként induló Pollreisz Balázs a szavazatok 39,05 százalékát kapta (16 646 voksot). Balla Jenő (Összefogás Győrért) a voksok 2,17 százalékát kapta, 923 szavazatot, a Mi Hazánk színeiben induló Géber József 1,28 százalékot, 546 szavazatot szerzett.

A két független jelöltre, Hajnal Jánosra a szavazók 0,76 százaléka adta le voksát (325 szavazat), míg Kirchfeld Máriára a voksok 0,6 százaléka (257 szavazat) jutott.

A névjegyzékben 101 629-en szerepeltek, közülük 42 943-an szavaztak, a részvételi arány így 42,25 százalékos volt. Győrben azért volt szükség időközi polgármester-választás kiírására, mert a tavaly október 13-án megválasztott Borkai Zsolt lemondott tisztségéről.

Fidesz: köszönjük, Győr

Fölényesen győzött a Fidesz-KDNP jelöltje Győrben – áll a kormánypártnak vasárnap este, a győri önkormányzati választást követően kiadott közleményében.

Úgy fogalmaztak: „Köszönetet mondunk mindazoknak, akik részt vettek az időközi polgármester-választáson és szavazatukkal Dézsi Csaba Andrást és a fejlődést támogatták. Gratulálunk Győr új polgármesterének, és jó munkát kívánunk neki.”

Dézsi Csaba András: Kemény kampányon vagyunk túl

Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

A frissen megválasztott polgármester az M1 műsorában vasárnap este elmondta: a választás fő kérdése volt, hogy az emberek megértik-e a kampányt, azt, hogy nyitott várost tervez és együtt építeni tovább Győr városát, vagy pedig bástyát képez az ellenzék Győrben, azért hogy a kormánnyal csatározzon.