Helyi ellenzéki politikusok is támogatják a Fidesz győri polgármesterjelöltjét

 

Pollreisz Balázs, az ellenzék polgármesterjelöltje mellett kampányolt Győrben Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. Budapest főpolgármestere és a hódmezővásárhelyi önkormányzat vezetője az ellenzéki összefogás fontosságáról beszélt. Mindeközben több helyi, eddigi ellenzéki politikus is a fideszes Dézsi Csaba András támogatására szólította fel a győrieket – derül ki az M1 Híradójából.

A vasárnapi voksolás igazi választási lehetőséget kínál a győrieknek – mondta Pollreisz Balázs, a helyi ellenzéki polgármesterjelölt. Az MSZP-s politikus mellett kampányolt Karácsony Gergely.

Budapest főpolgármestere szerint nem az a legfontosabb, hogy a város következő polgármestere jó kapcsolatot ápoljon a kormánnyal, hanem az, hogy jó kapcsolatban legyen a győriekkel.

Karácsony Gergely saját eddigi tevékenységét hozta fel erre példaként. Azt mondta: ellenzéki főpolgármesterként már most több mindent ért el a kormány és a főváros viszonyának új alapokra helyezésében, mint elődje.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az ellenzéki összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet az időközi polgármesterválasztás kapcsán.

Másképp látja mindezt a győri közgyűlés ellenzéki tagja, aki tavaly ősszel a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP közös jelöltjeként lett önkormányzati képviselő.

Bárány István azt nyilatkozta: a fideszes színekben induló Dézsi Csaba Andrást tartja képesnek arra, hogy Győrt vezesse. Szerinte a korábbi alpolgármester személyében egy emberközpontú, a városlakókkal párbeszédet folytató, a város érdekét minden szinten képviselni és érvényesíteni képes városvezetőt nyerhetnek a győriek.

Ugyancsak a kormánypártok jelöltje mellett állt ki az MSZP győri szervezetének korábbi alelnöke, Németh Árpád is. A politikus, aki több cikluson át volt tagja MSZP-s színekben a közgyűlésnek, hangsúlyozta, Dézsi Csaba Andrást a közös munka során szorgalmas és tehetséges embernek ismerte meg, Győrnek az ő személyére van szüksége.

Dézsi Csaba András január elején mutatta be húszpontos programját. A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje legfontosabb feladatának tekinti, hogy a helyi ügyekben folyamatosan egyeztessen a társadalmi szervezetekkel, kamarákkal és egyesületekkel, a fontos döntéseknél pedig rendszeresen kikérné és figyelembe is venné a győriek véleményét.