DK: Sportcsarnokok helyett a pedagógusok béremelésére és iskolakorszerűsítésekre van szükség

 

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy újabb sportcsarnokok építése helyett inkább emelje a pedagógusok bérét, korszerűsítse az iskolákat, illetve vezessen be új, modern tananyagokat.

A DK frakcióvezető-helyettese pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Varga Mihály pénzügyminiszter azon csütörtöki bejelentésére reagált, amely szerint az Európai Beruházási Bank mintegy 50 milliárd forint hitelt nyújt Magyarországnak az oktatási infrastruktúra fejlesztésére, megújítására. A miniszter azt mondta, hogy a szerződéssel 8 új iskola épül, 16 iskola kibővül, 20 intézményben tornacsarnok létesül, 26 tanmedence jön létre és 17 új kézilabda csarnok valósul meg.

Arató Gergely világosnak nevezte, hogy a kormánynak még az oktatáson belül is csak a sportberuházásokon „jár az esze”. A kabinet annak ellenére is csak ezzel törődik, hogy az iskolák felszereltsége elavult, egy sor intézménynek nem állnak rendelkezésére a megfelelő tárgyi feltételek, sok épület részleges vagy teljes felújításra szorul és az oktatás minden szintjén pedagógushiány van – fogalmazott.

A címlapfotó illusztráció.