Magyar Nemzet: Szekszárd és Nagykanizsa önkormányzatát is konfliktusok terhelik

 

Szekszárdon és Nagykanizsán is konfliktusok terhelik az önkormányzat működését. A városokban ellenzéki képviselő-testületet, azonban kormánypárti polgármestert választottak tavaly októberben – a témával a Magyar Nemzet foglalkozott szerdán.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) szekszárdi polgármester úgy fogalmazott a lapnak, hogy „a balliberális oldal folyamatosan farol ki a választási ígéreteiből, azzal mentegetőznek, hogy nem lehet azokat teljesíteni. Azt ígérték többek között, hogy minden szekszárdi napi két órát ingyen parkolhat majd a városban, illetve hogy megreformálják a kórházi parkolást. Közben rájöttek, hogy az utóbbi az intézmény belügye, azt pedig vizsgálják, hogy a kétórás ingyenes parkolás milyen bevételkiesést jelent a városnak”.

A polgármester azt mondta, a „balliberális oldal egyik legfontosabb döntése az volt, hogy megváltoztatták a szervezeti és működési szabályzatot: megnövelték a bizottságok számát és az egyes testületek létszámát is”. Ez szavai szerint éves szinten 32 millió forint többletköltséget jelent az önkormányzatnak.

A politikus nem tartja kizártnak, hogy az ellenzék időközi választást akar, és ezért a közgyűlést is feloszlathatja, bár – vélekedett – ez nekik is kockázatos lehet.

A nagykanizsai önkormányzat működését Cseresnyés Péter, a választókerület országgyűlési képviselője úgy jellemezte: a helyhatósági választások óta eltelt száz nap tapasztalata az, hogy a képviselői többséggel hatalmat gyakorló koalíció nem vezeti a várost, hanem elsősorban „saját revansvágyát elégíti ki”.

A település közgyűlése tizenöt emberből áll: Balogh László (Fidesz-KDNP) polgármester mellett hat másik Fidesz-KDNP-s, továbbá nyolc ellenzéki politikus ül a testületben – idézte fel a Magyar Nemzet.

Cseresnyés Péter azt hangoztatta: „a balliberális képviselők első dolga volt, hogy leváltsák az önkormányzati cégek vezetőit és pályáztatás nélkül saját embereiket nevezzék ki”.