Fidesz: Gyurcsányék hová és milyen célból küldik ki külföldre a magyar emberek adatait?

 

A Fidesz választ vár Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől és pártjától arra a kérdésre, hogy hová és milyen célból küldik ki külföldre a magyar emberek adatait – közölte Zsigmond Barna Pál, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A Demokratikus Koalíció (DK) közleményében úgy reagált: a párt betartja az adatvédelmi szabályokat.

Cikkünk frissült.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: kiderült, valami nagyon nem stimmel a Gyurcsány-párt adatkezelési gyakorlata körül.

Pontosan milyen külföldi szervereken tárolják a magyarok adatait, és kik kezelik ezeket az adatokat? Igaz az, hogy a Gyurcsány és a Soros emberei által alapított külföldi céghez terelik az adatokat?” –tette fel kérdéseit Zsigmond Barna Pál, aki szerint ez esetben felmerül az is, hogy a magyar választások befolyásolására akarják azokat felhasználni.

A képviselő azt mondta: sokan gyanútlanul chatelnek Gyurcsány Ferenccel a Facebookon, idősek és kiskorú diákok is, nem tudva azt, hogy Gyurcsányék a személyes adataikat automatikusan továbbítják, gyakorlatilag ellopják, és külföldi szerverekre, adatbázisokba továbbítják.

DK: A párt betartja az adatvédelmi szabályokat

A DK minden tekintetben maximálisan eleget tesz a magyar és az európai adatvédelmi szabályoknak – közölte az ellenzéki párt a Fidesz sajtótájékoztatójára reagálva szerdán az MTI-vel.

A DK azt írta: csak olyan felhasználók adatait kezeljük, akik erre saját kezűleg engedélyt adtak nekünk. „Ha a Fidesz törvénytelen adatbázisépítés után kutat, akkor javasoljuk, hogy foglalkozzanak a Fidesz Kubatov-listáival” – fogalmaztak.

A DK hozzátette, Gyurcsány Ferencet valóban tömegével követik fiatalok a közösségi médiában, ami miatt a Fidesz hetente tart egy rettegésfélórát.