Lakhatási államtitkárságot vagy minisztériumot akar a Jobbik

 

Önálló lakhatási államtitkárság vagy minisztérium felállítását szorgalmazta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, kifogásolva, hogy a kérdés jelenleg több tárca hatáskörébe tartozik.

Elvárjuk azt, hogy egyenlő életlehetőségeket biztosítsanak a magyar fiatalok számára – fogalmazott, hozzátéve, a magyar jövendő nem lehet ellenzékben, a magyar jövendőt nem lehet letagadni.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: tíz- vagy százezrek hagyták el az utóbbi években Magyarországot vagy halasztották el nehéz anyagi helyzetük miatt a gyerekvállalást a lakhatási problémák megoldatlansága miatt.

Hangsúlyozta: 2014 óta megduplázódtak a hazai ingatlanárak, ugyanakkor a lakhatás költségei nem épültek be a fizetésekbe. Eközben a kormányzat szerinte átgondolatlan lépései elképesztő keresletet támasztottak, de a kínálati oldalra nem figyeltek, brutális és vállalhatatlan bérletidíj-emelkedést hozva.

Z. Kárpát Dániel lakbértámogatást és olyan adókedvezményeket szorgalmazott, amelyeket a harminc év alatti, hallgatói jogviszonnyal rendelkező magyar állampolgároknak kiadott lakások tulajdonosai kapnának. Közölte: pártja büntetőadót vezetne be a külföldiek ingatlanvásárlására.

A címlapfotó illusztráció.