Hollik István: Nem őszinte az Európai Néppárt

 

Hiányzik az őszinteség az Európai Néppártból – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója az M1-en.

Nem tudjuk a tisztázó vitákat lefolytatni, a szavazásokon pedig működik a Soros-úthenger. Sok néppárti képviselő a Soros-hálózat része” – közölte Hollik István.


A vita nem a jogállamiságról szól, ez egy politika bosszúhadjárat” – mondta annak kapcsán, hogy az Európai Parlament csütörtökön, részben néppárti szavazatokkal, elmarasztaló határozatot fogadott el a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről.

A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: az Európai Néppárt már se nem konzervatív, se nem keresztény, se nem jobbközép, mélyen benne van annak a Soros-hálózatnak a tevékenysége, befolyásvásárlása, amely birodalmat épít, holott csak a nemzet boldogulása lehet a cél.

Az úgynevezett börtönbiznisz – az elítélteknek a rossz börtönviszonyok miatt megítélt kártérítések – kapcsán Hollik István azt mondta: a jogrendszer stabilitásának alapja, hogy a jogszabályok összhangban vannak az emberek erkölcsi ítéleteivel, igazságérzetével.

Ezt bonthatják meg az ilyen ügyek, ezért a Fidesz–KDNP támogatja, hogy kormány azonnal függessze fel ezeket a kifizetéseket” – mondta.