Nacsa Lőrinc: A kormánypártok szerint is meg kell állítani a gátlástalan börtönbizniszt

 

A kormánypárti frakciók szerint is meg kell állítani a börtönbizniszt, azt a jelenséget, hogy a fogva tartottak milliókat perelnek ki az államtól az általuk rossznak tartott börtönviszonyok miatt.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormánypártok egyetértenek az Orbán Viktor kormányfő múlt csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatóján elmondottakkal, miszerint gyilkosok, gyermekgyilkosok, rablók, csalók, erőszaktevők az ügyvédjeik segítségével milliókat perelnek ki az államtól a börtönkörülményekre hivatkozva.

Ez a börtönbiznisz mára iparággá vált” – mondta a frakciószóvivő, hozzátéve: bűnözők és ügyvédek gazdagodnak ezen, a rabok fejenként 6-10 millió forintra perlik az államot, és több ezer ilyen pert indítottak dörzsölt ügyvédek a Soros-hálózat segítségével. „A bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár” – hangsúlyozta.

Nacsa Lőrinc közölte: Magyarországon a börtönkörülmények sokat javultak az elmúlt években, több férőhely és új börtönök épültek és épülnek.

Hozzátette: várják a kormány ez irányú javaslatait, előterjesztését, amelyet a Fidesz- és a KDNP-frakció támogatni fog. Jelezte, a fogva tartás körülményeit a hazain kívül nemzetközi egyezmények is szabályozzák. Azt a keretrendszert szeretnék szabályozni, amely megakadályozza ezt a jelenséget.

A győri időközi választási kampányban nyilvánosságra került – választók megvesztegetéséről szóló – videófelvétel kapcsán Nacsa Lőrinc kérdésre válaszolva kijelentette: az nem a helyi kormánypártok akciója, ellenzéki provokációról van szó. Az ellenzék a pénzért és hatalomért mindenre képes. „Láttunk már ilyet” – jegyezte meg.

Hozzátette: a győriek megérdemlik, hogy végre egy nyugodt, Győr jövőjéről szóló kampány folyjon.

A címlapfotó illusztráció.