Ózd jobbikos polgármestere miatt mindenkinek el kellett hagynia a városi uszodát

 

Ózd jobbikos polgármestere visszaél a hatalmával – így látja a helyi Fidesz. A Hír TV hozta nyilvánosságra, hogy a napokban záróra előtt küldték el az ózdi uszodából a látogatókat, mert a polgármester egy fiatal hölggyel kibérelte a létesítmény egy részét. Janiczak Dávid – saját bevallása szerint – megfizette a wellnessrészleg normál bérleti díját, és nem miatta, hanem tévedésből, félreértésből küldték el a vendégeket az uszodából. Azt is elismerte azonban, hogy zavarták volna az ózdiak a lazításban – hangzott el az M1 Híradójában.

Ahogy Bacsó Péter Tanú című filmjében Bástya elvtárs, úgy Janiczak Dávid polgármester kedvéért is lezárták a városi uszodát.

A Hír TV hozta nyilvánosságra azt a felvételt, amelyen az látszik, amint Janiczak Dávid fürdőnadrágban éppen szaunázni indul. Ózd jobbikos polgármestere és partnere kettesben használta a város uszodáját vasárnap délután, ami miatt az összes fürdőzőt hazaküldték, kiürítették az uszodát.

Az ózdi polgármester húszezer forintért bérelte ki az uszoda wellnessrészlegét.

Janiczak Dávidot egyelőre nem érte utol az M1, az Indexnek viszont azt mondta: ő csak lazítani akart egy órát, saját bevallása szerint ugyanis akárhol megjelenik a városban, az emberek rögtön elkezdik kérdezgetni, és nem akart „előadást tartani a jakuzziban”.

Az önkormányzat által üzemeltetett uszoda a sajtó megkeresésére azt állította: bárkinek lehetősége van az uszoda kibérlésére, a hivatalos árlistában azonban ilyen tétel nem szerepel. Csuzda Gábor, Ózd fideszes önkormányzati képviselője szerint a jobbikos polgármester visszaélt a hatalmával.

Janiczak Dávid városvezetőként korábban azzal került a figyelem középpontjába, hogy egyik női beosztottját erőszakos közösüléssel fenyegette meg.