MSZP: Hívják össze a honvédelmi bizottságot!

 

Az MSZP közleményben szólította fel Kósa Lajost, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnökét, hogy hívja össze a testületet, miután Irán rakétatámadást hajtott végre Irakban az Egyesült Államok vezette nemzetközi katonai erők ellen.

A szocialista párt szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az Egyesült Államok és Irán között elmélyülő válság miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel kérik a bizottság összehívását. Azt írták, hogy rakétatámadás érte az Irakban szolgálatot teljesítő magyar katonák bázisát. Az ülésen a honvédelmi minisztertől és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetőjétől tájékoztatást várnak a magyar katonák biztonságával kapcsolatban.

Mint írták, a honvédelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy áll rendelkezésükre a bizottság ülésén, azt már csak az elnöknek kellene összehívni.

Nem tudhatjuk, hogy Kósa Lajost bel- vagy külföldi pihenése akadályozza, vagy ennyire nem érdekli az Irakban szolgáló magyar katonák élete és testi épsége, de ha maga nem képes vezetni az ülést, gondoskodjon a helyettesítéséről. Kósa úr, tegye a dolgát!” – áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.