Több ellenzéki politikus is mentegetni kezdte Gréczy Zsoltot

 

Ellenzéki politikusok mentegetik Gréczy Zsoltot, aki a hét elején kirobbant zaklatási botrány és a nyilvánosságra került meztelen képek miatt mondott le parlamenti mandátumáról. Gyurcsány Ferenc szerint – szemben az interneten megjelent levél állításával – nem igaz, hogy Gréczy Zsolt zaklatott egy nőt, így számítanak rá a Demokratikus Koalícióban. Gréczy Zsolt azt mondta: nem emlékszik, hogy elküldte-e valakinek a képeket és nem is akar emlékezni – hangzott el az M1 Híradójában.

Távozik az országgyűlésből, de a pártból nem – ezzel kezdte Gréczy Zsolt az ATV-nek adott interjúját pénteken. A DK volt szóvivője azt mondta, a napokban nyilvánosságra hozott intim fotói miatt úgy döntött, hogy visszaadja a mandátumát, bár továbbra is úgy gondolja, hogy az ügyben ő az áldozat. Véleménye szerint a nyilvánosságra hozott fényképek  azt a látszatot keltik, hogy ő egy erkölcstelen ember.

A DK országgyűlési képviselőjéről csütörtökön jelent meg több tucat olyan szexuális tartalmú fotó, amelyeken egyedül, hiányos öltözékben szerepel. A fotók mellett a vadhajtasok.hu

egy levelet is közölt, amelyet állítólag az a nő küldött, aki a képeket kéretlenül kapta Gréczy Zsolttól.

Azt, hogy ő fotózta le magát intim helyzetben, Gréczy Zsolt sem tagadta, ám arra a kérdésre, hogy a képeket miért és kinek küldte el, azt mondta: nem emlékszik.

A botrány ellenére Gréczy Zsolt mellett a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc is kiállt.

A DK elnöke közösségi oldalán azt írta: Gréczy Zsolt hülyeséget csinált, de hiába mondott le a mandátumáról, más körülmények között továbbra is segíti a párt munkáját, a DK pedig vigyázni fog rá.

Korábban az ATV műsorában pedig azt fejtegette Gyurcsány Ferenc, hogy Gréczy Zsolt esete más, mint a Borkai-ügy. Vagyis a DK szerint, ha egy jobboldali politikusról szivárognak ki felvételek, az közügy, ha egy baloldaliról, az magánügy.

Gyurcsány Ferencnek pénteken az MSZP-s Kunhalmi Ágnes is igazat adott. „Az egy jó megfogalmazása volt Gyurcsány Ferencnek, hogy egy tisztességes embert tisztességtelen eszközökkel vádolnak”– mondta Kunhalmi Ágnes.

Nem sokkal Kunhalmi Ágnes előtt pedig Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is védelmébe vette Gréczy Zsoltot. „Kit érdekel az, hogy most hogyan fotózta le magát valaki egy telefonnal? Én nem csinálok ilyet, de sokan meg biztosan” – mondta Fekete-Győr András.

Pénteken Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is azt mondta,

a Gréczy-ügyet nem szabad a Borkai-ügyhöz hasonlítani.

Az ATV műsorában az LMP-s Ungár Péter is ugyanígy vélekedett. „A Borkai-ügyben a fő probléma nem az volt, hogy mit csinált magánéletileg, hanem az, hogy az pénz, amiből azt csinálta, valószínűleg egy olyan telekcseréből származott, ami megkárosította a győrieket”– fogalmazott a politikus.

Amikor a műsorvezető emlékeztette, hogy a korrupciós vádakra a Borkai-ügyben azóta sem került elő bizonyíték, Ungár Péter már nem reagált érdemben. Helyette arról kezdett beszélni, hogy a Gréczy Zsoltéhoz hasonló cselekedetek az ellenzéki oldalon megengedhetők, míg a kormánypárt esetében el kell ítélni őket.

Nagyobb azoknak a felelőssége, akik kiírják a plakátjaikra, hogy családapa, meg elmondják, hogy a magasabb rendű keresztény élet, és okítanak tízmillió magyar embert arról, hogy milyen szexuális életet folytassanak, kivel mit csináljanak a magánéletben, mint azoknak az embereknek, mint például az én politikai közösségem, vagy Gréczy Zsolt politikai közössége, aki azt mondja, hogy a magánéletben szabadság van” – mondta Ungár Péter. Az LMP-s országgyűlési képvsielő ezután azt is hozzátette, hogy szerinte Gréczy Zsoltnak le sem kellett volna mondania.

Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője pénteken beszélt arról a közmédiának, hogy a Gréczy-ügy tipikus példája a baloldali kettős mércének.