Újabb képek kerültek nyilvánosságra Gréczy Zsolt zaklatási botrányában

 

Újabb képek kerültek nyilvánosságra Gréczy Zsolt zaklatási botrányában. A fotókhoz csatolt levélből, amit állítása szerint az a nő írt, akinek a meztelen képeket a DK-s politikus küldözgette, az derül ki, hogy Gréczy Zsolt hosszabb időn át zaklathatta a fiatal nőt. Pár héten belül ez már a második zaklatási botrány a balliberális oldalon. Gréczy Zsolt magát tartja áldozatnak, egyelőre nem mondott le parlamenti mandátumáról, és a baloldali, liberális pártok, politikusok, művészek, újságírók sem követelik ezt. Az M1-nek nyilatkozó elemző szerint ez a kettős mérce – közölte az M1 Híradója.

Ledobták Gréczy-re az atombombát” – ezzel a címmel közölt cikket a Vadhajtasok.hu. A cikkben huszonöt, szexuális tartalmú fotót is közöltek a DK-s politikusról, valamint egy levelet, amelyet állítólag az a nő küldött, aki a képeket kapta Gréczy Zsolttól.

Gréczy Zsolt a Klubrádióban reagált az üggyel kapcsolatban. Azt mondta, hogy a zaklatási ügy kitaláció, és ő valójában áldozat, mert valakik visszaéltek a képeivel. Azt elismerte, hogy a szexuális képeket ő készítette magáról.


A Demokratikus Koalíciónál is tudják, hogy a képeken Gréczy Zsolt látható, de úgy látják, a szexuális életét mindenki úgy éli, ahogy akarja. A DK szerint a Gréczy-ügy magánügy.

Közügy és nem magánügy” – ezt már Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke mondta a Borkai-ügyről októberben. A DK szerint, ha egy jobboldali politikusról szivárognak ki felvételek, az közügy, ha pedig egy baloldaliról, az már magánügy.

Öt órával azután, hogy Gréczy fotói, és az állítólagos levél kiszivárgott, az Index címlapján nem volt téma a Gréczy-ügy. A HVG-nél sem érte el a hírérték határát a hír, és a Népszava online kiadása sem említette címlapon Gréczy Zsolt zaklatási ügyét és szexuális képeit.

Deák Dániel, a XXI. Intézet vezető elemzője szerint a Gréczy-ügy tipikus példája a baloldali kettős mércének. Mint mondta, a baloldal sunnyog és megpróbálja elhallgatni a Gréczy-ügyet, pedig – ahogy fogalmazott – Gréczy Zsolt zaklatási botránya igenis közügy.