Már nyomtatják a dunaújvárosi időközi választás értesítőit

 

Szerdán kezdi meg az értesítők gyártását az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a február 16-i dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választásra.

A Fejér megyei 4. számú (a megye keleti részét lefedő), Dunaújváros központú országgyűlési egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert az itt tavaly áprilisban megválasztott Pintér Tamás (Jobbik) októberben Dunaújváros polgármestere lett, a két tisztség azonban összeférhetetlen, ezért a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.

Az értesítőket a szerdai névjegyzéki adatok alapján nyomtatják ki.

Az a mintegy 68 ezer választópolgár, aki csütörtökön szerepelt a választókerület névjegyzékében, automatikusan megkapja a választás kitűzéséről szóló értesítőt december 27-ig. Aki eddig az időpontig nem kapja meg, a jegyzőtől kérheti.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és lakcímét tartalmazza. Emellett a szavazás helyét, a szavazókör címét és a voksolás idejét. Az időközi választáson azok is szavazhatnak, akik a tavaly áprilisi általános választás után lettek nagykorúak.

A választáson indulni kívánó jelöltek december 28-ától gyűjthetik az ajánlásokat, az időközi választáson az a jelölt indulhat, aki január 10-éig legalább 500 érvényes ajánlást gyűjtött össze a választókerületben élő választópolgároktól, és az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság nyilvántartásba vette.

A címlapfotó illusztráció.