Fidesz: Gyurcsányék falaznak a Gothár-botrányt eltussolóknak, ezért hazudoznak a színházakról

 

A Fidesz keddi közleményében Gréczy Zsolt DK-frakcióvezető nyilatkozatára reagálva úgy fogalmazott: szégyen, hogy Gyurcsány, Karácsony és az egész baloldal mélyen hallgat a Gothár-féle szexuális zaklatási botrányról, és az azt eltussolóknak falaznak, ezért hazudoznak reggel, délben, meg este a színházakat érintő javaslatról.

„A valóság az, hogy a főváros és minden más önkormányzat annyi színházat tart fenn, ahányat csak akar, fővárosi színházat is csak a Fővárosi Közgyűlés tud bezárni” – írták.

Hozzátették: az pedig helyes, ha tiszta lesz a helyzet a színházak finanszírozásában és fenntartásában, és állami pénzt nem fordítanak olyan színházra, amely éveken át eltussol súlyos szexuális zaklatásokat.

Gréczy Zsolt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a színházakat érintő törvényjavaslattal a kormány azt a helyzetet próbálja előállítani, hogy aki a pénzt adja, az diktál, és olyan szituációt akar teremteni, amelyben csak a számára szimpatikus színházvezetések és társulatok tudnak megmaradni.

Gothár Péter szerződését december 8-án szüntette meg a Színművészeti.