Erősítenek Gyurcsány Ferencék: Bősz Anett is náluk folytatja

 

Tovább erősödik Gyurcsány Ferenc pártja. A DK parlamenti frakciójához csatlakozott ugyanis Bősz Anett, a Liberálisok elnöke. Bősz Anett három éve még bírálta Gyurcsány Ferencet. Hétfőn viszont azt mondta: megtalálták azt a megoldást, amiben a lehető leghatékonyabban tudnak együttműködni – közölte az M1 Híradója.

Bősz Anett  (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője bejelentette, hogy csatlakozott hozzájuk Bősz Anett. Bár azt pontosan nem tudta megmondani, hogy ő kicsoda.


A DK szerint az EP-választáson megmutatták, hogy ők a legerősebb ellenzéki párt, és szeretnék, ha egyre több olyan politikus csatlakozna hozzájuk, aki elfogadja a Gyurcsány Ferenc vezette párt értékeit. Bősz Anett szerint ő kapott garanciákat.

Jelen pillanatban az volt a legfontosabb, hogy mi az, amiben egyek vagyunk. Megtaláltuk azt a megoldást, amiben a lehető leghatékonyabban tudunk együttműködni” – így fogalmazott Bősz Anett a DK-ról, pedig 2016-ban még bírálta őket.

Nem állítom, hogy a probléma neve Gyurcsány Ferenc. Azt állítom, hogy amit ő tesz, rombol” – ezt írta Gyurcsány Ferencről és a DK-ról 2016-ban. Blogbejegyzésében akkor azt is írta, hogy Gyurcsány Ferenc szerinte diktálni és megmondani akar, és nem együttműködni. Most – három évvel később – máshogy látja.

Együtt fogunk működni a parlamenti munkán belül és a parlamenten kívül is. Rendkívül fontos tehát, hogy minél erősebb ellenzéket tudjunk kovácsolni, ez most épül” – fejtette ki Bősz Anett.

Bősz Anett sokáig második ember volt Fodor Gábor liberális pártjában. Fodor Gábor azonban felhagyott a politizálással. Bősz Anettet pedig november végén megválasztották elnöknek a Magyar Liberális Pártban. Hétfőn, két héttel később pedig bejelentette, hogy csatlakozik Gyurcsány Ferencék parlamenti frakciójához.

Gyurcsány Ferenc maga is használja azt a fordulatot, amit róla mondanak mások. Október közepén, a DK születésnapján azt mondta, lenne rá ötlete, hogy ki legyen az ellenzék vezető ereje.

A DK-nál úgy látják, ők vezetik mostantól az ellenzéket. Elemzők szerint pedig mindent megtesznek azért, hogy bedarálják a többi ellenzéki pártot. Vagyis Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak az lehet a célja, hogy 2021-re ne legyen konkurenciájuk az ellenzéki oldalon.