Magyar Nemzet: ráégett a DK-ra a győri zsarolási ügy

 

Elkezdődött az aláírásgyűjtés Győrben, ahol Borkai Zsolt lemondása miatt január végén polgármestert választanak. A sajtóban megjelent hírek szerint négyen indulnának. A Magyar Nemzet információi szerint nem véletlen, hogy az ellenzéki pártok – októberrel ellentétben – most nem DK-s jelölttel próbálkoznak, ugyanis több szálon is kötődhet Gyurcsány Ferenc pártja a győri zsarolási ügyhöz – derült ki az M1 Híradójából.

Két hónappal az önkormányzati választások után Győrben ismét aláírásgyűjtés kezdődött. A városban újra polgármestert választanak, miután Borkai Zsolt lemondott a városvezetői címről. A Fidesz most Dézsi Csaba András kardiológus főorvost indítja.

Az ellenzéki pártok is jelöltet cseréltek: a DK-s Glázer Tímea helyett ezúttal az MSZP helyi elnökét, Pollreisz Balázst választotta a győri ellenzék közös jelöltnek. Bár a DK-s Glázer Tímea egészségügyi problémákra hivatkozva lépett vissza, a Magyar Nemzet úgy tudja: valójában arról lehet szó, hogy a politikus és pártja, a DK, kényelmetlenné vált az ellenzéki összefogás többi tagjának. A háttérben a Borkai ügy állhat, amely a Magyar Nemzet szerint lejárató kampányból súlyos büntetőüggyé, példátlan politikai zsarolássá nőtte ki magát.

A zsarolási ügy egyik érintettje a DK-s Glázer Tímea testvére, aki Póczik József egykori focista csapattársa volt. Póczik József szintén felbukkant a Borkai-ügyben – őt azzal gyanúsítják, hogy megzsarolta Borkai Zsoltot a felvételekkel. Póczik József korábban elismerte, hogy a felvételek miatt valóban találkozott a volt polgármesterrel, a zsarolást viszont tagadta. Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely szerint a DK volt képviselő-jelöltje 10 millió forintot követelhetett Borkai Zsoltéktól a felvételekért.

Sajtóhírek szerint az Ördög ügyvédje oldal is a DK-hoz köthető. A szálak állítólag Gyurcsány Ferenc ügyvédjéhez, a költségvetési csalással is vádolt Czeglédy Csabához vezethetnek. Miközben Czeglédy Csaba tagad, egyre több olyan cikk lát napvilágot, amely alapján arra lehet következtetni, hogy Czeglédy Csaba és a Borkai-botrányt kirobbantó Ördög ügyvédje ugyanaz a személy.

A Pestisrácok szerint Czeglédy Csaba igen jó kapcsolatot ápol azzal a Horváth Csabával, aki kifizette az Ördög ügyvédje Facebook posztjainak népszerűsítését és aki nem csak a győri hanem a szombathelyi fideszes jelölt ellen is lejárató kampányt indított. A választás éjszakáján Czeglédy Csaba vele ünnepelte a baloldal szombathelyi győzelmét.

Legutóbb pedig a Mandiner írt arról, hogy feltűnően sok a hasonlóság Czeglédy Csaba és az ördög ügyvédjének nyelvhasználata között. Például az ikes igéket mindketten kizárólag egyes szám első személyben, helytelenül használják. Ugyanúgy fordítva használják a bort iszik és vizet prédikál kifejezést, és mindketten gyakran élnek olyan viszonylag ritkábban használt szófordulatokkal és kifejezésekkel, mint például a jobb sorsra érdemes, az így mulat egy magyar úr, a pincsikutya, a golyófogó és a győri polip. Ráadásul mindketten kedvelik a régies, a mindennapi nyelvhasználatból kikopott mihelyst szót is.