Duplájára emelték a kispesti vagyonkezelő vezetőjének fizetését

 

Duplájára emelték a szocialista vezetésű kispesti önkormányzat vagyonkezelő igazgatójának fizetését, pedig az ő neve is felmerült a korrupciógyanút felvető felvételeken. A polgármester szerint nincs ebben semmi rendkívüli, mások is kaptak emelést – derül ki az M1 Híradójából.

Pont az történt, amit a lebukott kispesti szocialista megjósolt – ezzel a címmel írt cikket szerdán az Index. A portál szerint a XIX. kerületi önkormányzat keddi ülésén éppen egy olyan intézkedést szavaztak meg, amelyre Lackner Csaba a kampányban kiszivárgott hangfelvételek egyikén utalhatott. A hanganyagokon többször is kispesti összefonódásokról, kenőpénzekről és háttérmutyikról van szó.

A felvételek szerint ezek egyik főszereplője, a csak Krinyóként emlegetett Kránitz Krisztián, a kerületi vagyonkezelő vezetője. A Magyar Nemzet által közölt hanganyag egyik részletében a lap szerint arról van szó, hogy a kispesti szocialisták az önkormányzati választás előtt kiszavazták Kránitz Krisztiánt a jelöltek közül, később viszont arról kezdtek ötletelni, hogyan lehetne mégis megmenteni.

A Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy az egyik ilyen kiszivárgott hanganyagon Lackner Csaba azt mondja, „a Péter meg egy hülye kijelentést tett, amit gyorsan lecsaptam. Újra gyorsan kinevezzük a Kránitzot öt évre, dupla annyi fizetésért”. Majd Lackner Csaba hozzáteszi, „ez a párt erről szól, hogy megsegítjük, megvédjük a barátainkat”.

És mi történt nem olyan rég, ami a keddi ülésen derült ki? Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának a duplájára emelték a fizetését” – fogalmaz az Index, Gajda Péter polgármester pedig el is ismerte a lapnak a béremelést. Szerinte azért döntöttek így, mert a kispesti önkormányzat vezetői béreit régóta szerették volna rendezni.