Gulyás Gergely feljelentést tett álhír terjesztése miatt

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon ismeretlen tettes ellen.

A hirzona24.com, az otpercpiheno.blogspot.com és a blikkruzs.me álhírportálokon megjelent cikkek olyan, a miniszternek tulajdonított mondatokat tartalmaznak, amelyek Gulyás Gergelytől soha nem hangzottak el. A cikkek a nyugdíjak csökkentésével, illetve megvonásával kapcsolatos valótlan állításokat tartalmaznak, ezért a Miniszterelnökséget vezető miniszter büntető feljelentést tett az álhírek terjesztői ellen.


A hazug állításokkal szemben a valóság az, hogy nyugdíjak megvonására kizárólag a szocialista-liberális kormány alatt került sor. A polgári kormány számára kiemelten fontos az idősek megbecsülése és tisztelete. Nem csak a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését garantáljuk, hanem a novemberi nyugdíjjal és a nyugdíjprémiummal együtt egyszeri nyugdíj-kiegészítésben is részesülnek az idősek – közölte a Miniszterelnökség.

A címlapfotó illusztráció.