Nacsa Lőrinc szerint őt is megfenyegette Tordai Bence

 

Újabb kormánypárti képviselő állítja, hogy Tordai Bence fenyegette a Parlamentben. A KDNP-s Nacsa Lőrinc konkrét esetet is említett: a büfében mondta neki Tordai Bence, hogy „éjjel ne nagyon menjen ki az utcára” és vigyázzon a testi épségére. A napokban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hívta fel arra a figyelmet, hogy a párbeszédes képviselő sértegeti és fenyegeti a kormánypárti politikusokat. Tordai Bence ezt tagadja, miközben több provokatív akcióját ő maga is kirakta az internetre.

Szerinte Tordai Bence parlamenti főtevékenysége a folyamatos provokáció. Az ülésteremben, a liftben, a folyosón, mindenhol. Sértő, gyalázkodó fél mondatokkal, fenyegető megjegyzésekkel vegzálja nap mint nap a kormánypárti képviselőket. Hogy mit mondhatott Tordai Bence, arra a fideszes politikus három válaszlehetőséget adott meg. A Párbeszédes politikus megjegyzéseiről Kocsis Máté már szerdán is beszélt.

Amikor például Tordai Bence elsétál a miniszterelnök mellett és a felvételen csak ennyi látszik, akkor a kulisszák mögé csak annyi betekintést azért engedek, hogy ilyenkor ez sosem szótlanul zajlik, Tordai Bence, a lógni fogtok, meg fogtok dögleni, félsz te patkány?, és hasonló kifejezéseket szokott az arra sétáló vagy éppen ott ülő képviselőtársainak mondani, ide értve egyébként a miniszterelnököt is” – mondta Kocsis Máté FIDESZ-es frakcióvezető.


A Párbeszéd országgyűlési képviselője facebook-bejegyzésében reagált erre. Szerinte Kocsis Máté súlyos és valótlan állításokat fogalmazott vele kapcsolatban, ezért rágalmazásért beperli. A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán most úgy fogalmazott: „Tordai Bence egy gyáva ember, és ahelyett, hogy vállalná a tetteit, most tagad és perrel fenyegetőzik”.

Tordai Bence később közösségi oldalán kifejtette, hogy pontosan emlékszik mit mondott azon az ülésnapon Orbán Viktor miniszterelnöknek. Azt állítja, hogy egy teljesen más mondat hagyta el a száját mint, amire Kocsis Máté emlékszik.

A házszabály szigorításáról szóló vita szerdán kezdődött a Parlamentben. Tordai Bence ekkor is folyamatosan bekiabált Kocsis Máté felszólalása közben.

Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő csütörtöki bejegyzésében azt is írta Tordai Bencéről: „egyszer a büfében azt mondta, hogy éjszaka ne nagyon menjek ki az utcára és vigyázzak a testi épségemre. Más alkalommal a Képviselői Irodaház folyosóján gúnyos mosollyal fenyegetőzött”.

Tordai Bence nem először provokált. Tavaly decemberben élőben közvetítette közösségi oldalán, ahogy az ellenzéki képviselők megakadályozzák, hogy elkezdődjön az Országgyűlés ülése. Kövér László házelnök arca előtt például néhány centire tartotta a mobiltelefonját.

Március 15-én a zászlófelvonás előtt Áder János államfőt és Kövér László házelnököt provokálta.

Egyike volt azoknak a politikusoknak, akik a közmédia székházában balhéztak. Itt is folyamatosan élőben közvetített a telefonján keresztül.