Újabb felvételek kerültek elő a kispesti korrupciógyanús ügyekről

 

Újabb hangfelvételeket hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet a kispesti korrupcsiógyanús ügyeltekről. Ezúttal arról beszél Lackner Csaba volt szocialista képviselő, hogy milyen ügyek elintézéshez kell zsebbe nyúlnia egy vállalkozónak. Konkrét telekügyletek is szóba kerülnek. Először a választás előtt kerültek nyilvánosságra a kispesti gazdasági visszaélésekről szóló felvételek. Az ügyben azóta a rendőrség és az adóhatóság is nyomoz– hangzott el az M1 híradójában.

Zsebbe kell nyúlnia annak a vállalkozónak, akinek a telkét érinti a helyi építési szabályzat. Erre utal a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Lackner Csaba volt szocialista képviselő, a kispesti korrupciógyanús ügyletek egyik főszereplője.
A beszélgetésben többször is szóba kerül az építéshatósági és városfejlesztési iroda vezetője, és egy konkrét telekügyletet is kitárgyaltak.

Lackner Csabáról még az októberi választás előtt másfél héttel került nyilvánosságra először egy botrányos hangfelvétel, amelyen közpénzek ellopásáról, gazdasági visszaélésekről, túlszámlázásokról beszélt.

A  szocialisták volt önkormányzati képviselője azt is kifejtette, hogy milyen módszerrel lehet évente 100 milliót keresni. A választás előtt még szövetségesei és párttársai kiálltak mellette. Október 13-a után azonban távoznia kellett az MSZP-ből képviselői mandátumát azonban megtartotta. A hangfelvételeken elhangzottakkal kapcsolatban a rendőrség és a Nemzeti Adó és Vámhivatal is nyomoz.