Kocsis Máté felháborodását fejezte ki Lackner lakásügyi bizottsági tagsága kapcsán

 

Nevetséges, gyáva és gazemberdolognak nevezte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében, hogy az MSZP kizárta a pártból, majd a kispesti képviselő-testület mégis az önkormányzat egyik bizottsága vezetőjének választotta a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba képviselőt.

A kokainos videóról elhíresült Lackner Csabát, az MSZP önkormányzati képviselőjét először a lakásügyi bizottság vezetőjének választották, majd az ellenzék azt közölte, hogy hibás volt a lista.


Kedves Mindenki a Túloldalon! Az milyen, hogy a kampány után végre felismertétek a kokainos videón a Lopós Lacknert, majd kizártátok a pártból, elhatárolódtatok tőle, de azért most megválasztottátok a lakásügyi bizottság vezetőjének, aztán pedig közlitek, hogy hibás volt a lista? Hm? Mi ez? Nevetséges, gyáva, gazember dolog! Gondolom kellett a szavazata a korrupcióellenes csomaghoz” – fogalmazott Kocsis Máté Facebook-oldalán.

Az október 13-i önkormányzati választás előtt Lackner Csabáról olyan felvételek kerültek nyilvánosságra, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél. A politikust a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd jelöltjeként 46 százalékos többséggel újraválasztották egyéni képviselőnek a főváros XIX. kerületének hetes választókörzetében. Az MSZP október végén kizárta a pártból Lackner Csabát.

A kispesti képviselő-testület alakuló ülésén az önkormányzat a szociális és lakásügyi bizottsága alelnökének választotta a képviselőt. Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester azt mondta, véletlenül hibás előterjesztést nyújtottak be, és újra fognak szavazni a bizottsági helyről