Fidesz: A bevándorláspártiaknak nem lenne ellenére egy minden eddiginél nagyobb migrációs hullám

 

A bevándorláspártiaknak nem lenne ellenére egy minden eddiginél nagyobb migrációs hullám – így reagált a Fidesz csütörtökön az Erdogan-látogatásról szóló ellenzéki nyilatkozatokra.

Recep Tayyip Erdogan török elnök és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Fidesz közleményében kiemelte, Törökország kulcsfontosságú a migráció megfékezésében, saját területén több mint hárommillió bevándorló átmeneti elhelyezését és ellátását biztosítja.


Sem Európa, sem Magyarország nem teheti meg, hogy nem törekszik kiegyensúlyozott kapcsolatra Törökországgal, mert annak minden eddiginél súlyosabb migrációs hullám lehet az ára” – fogalmaztak.

Felhívták a figyelmet, hogy ha a törökök Európa felé nyitják meg a kapukat a migránsok előtt, akkor a magyar határnál több százezres tömegek jelenhetnek meg.

Gyurcsányéknak és a többi bevándorláspártinak persze nem lenne ellenére egy minden eddiginél nagyobb migrációs hullám, hiszen ők minél több bevándorlót akarnak Európába, ezért tiltakoznak hangosan a török elnök látogatása ellen is” – vélekedett a Fidesz.

Korábban az LMP Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása kapcsán arra szólította fel a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a háborús bűnök támogatásával.

A Demokratikus Koalíció szóvivője pedig szégyenteljesnek nevezte, hogy Magyarország a „félázsiai diktátorok átjáróházává vált”, és egy „háborús bűnös szabadon grasszálhat Budapesten”.