Mi Hazánk: Magyarországnak semmi keresnivalója a szíriai konfliktusban

 

A Mi Hazánk Mozgalom sem Erdogan Törökországát, sem a szélsőbaloldali kurdokat nem támogatja. Magyarországnak semmi keresnivalója a szíriai konfliktusban – közölte a párt vasárnap.

Úgy értékeltek, ez nem a menekültekről szól. „Törökország jelenlegi katonai akciója a sok évszázada megszokott, népirtásoktól sem mentes muszlim vallási és török nacionalista hódító politika része, amelyet Magyarország – saját 150 éves tapasztalatainknak is köszönhetően – sohasem támogathat” – fogalmaztak.

Közölték, a másik oldalon pedig a kommunista, szélsőbaloldali és liberális kurdok állnak izraeli segítséggel a háttérben. Ezt a magyarok szintén nem támogathatják – tette hozzá a Mi Hazánk, hangsúlyozva: „ez nem a mi háborúnk!”.


Európának a saját határait kell katonai és rendőri erőkkel megvédenie a bevándorlástól és minden külső inváziótól – jelentette ki a párt, amely ezúton arra kér minden magyart, hogy ne tüntessen együtt szélsőbaloldali felforgatókkal, de ne is üdvözölje a hazánkba látogató török elnököt.

„Maradjunk ezúttal is a harmadik úton, a magyarok útján” – írta közleményében a Mi Hazánk.

A címlapfotó illusztráció.