Bajtársiasnak nevezte a Fidesz és a KDNP szövetségét Orbán Viktor

 

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban.

Ez a szövetség túl a barátságon megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája. A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség” – emelte ki Orbán Viktor.

A többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkeznek meg az igazságról sem” – fűzte hozzá.

A kormányfő azt mondta: az igazság többség nélkül béna, nem tud hatni a politikában. „A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot. Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson” – fejtette ki.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a KDNP dolga, hogy képviselje azokat az eszméket és értékeket, amelyek horgonyként rögzítik a pártszövetségüket. A Fidesznek pedig az a dolga, hogy a horgonykötél okos méretezésével olyan kört fusson be, amelynek segítségével begyűjtheti a többséghez szükséges szavazatokat. Így meglesz a többség és a horgony miatt sohasem veszíthetik el a szilárd szellemi, erkölcsi alapjaikat.

Európában ezt alig sikerült megoldania pártszövetségnek – jegyezte meg Orbán Viktor, hozzáfűzve: hogy Magyarországon sikerült, az a KDNP-nek köszönhető. A kormányfő a párt 75. születésnapja alkalmából köszöntötte a kereszténydemokratákat, s azt mondta, lélekben maga is annak tartja magát.

Orbán Viktor gratulált a párt 75 évéhez, fantasztikus sikereihez és ahhoz az erkölcsi, szellemi bátorsághoz, amit ezalatt a 75 év alatt közösségük mutatott. „Magyarország mindannyiunk előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!” – zárta szavait Orbán Viktor.