Fidesz: Elképesztő az ellenzék képmutatása Putyin elnök látogatása kapcsán

 

A Fidesz elképesztőnek nevezte az ellenzék képmutatását Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatásával kapcsolatban.

A nagyobbik kormánypárt az ellenzéki nyilatkozatokra reagálva szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: azok a szocialisták emlegetnek orosz befolyást, akik fél évszázadon át voltak a szovjet diktatúra helytartói és a kommunista párt jogutódjai. Az a Gyurcsány Ferenc putyinozik, aki kormányfőként a villájába hívta, folyton barátjának nevezte és ölelgette az orosz elnököt.

Úgy fogalmaztak: azok molinózgatnak és emlegetnek Európát, akik Európa tönkretételén, bevándorlókontinenssé tételén dolgoznak.

A Fidesz felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszország kulcsfontosságú a magyar lakosság gázellátása és a magyar vállalkozások exportlehetősége szempontjából. Az orosz elnök csak idén már fél Európa vezetőivel találkozott – tették hozzá.

Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alkalmából Szakács László MSZP-elnökhelyettes szerdán a fővárosban, egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországnak érdeke, hogy minden nagyhatalommal kiegyensúlyozott kapcsolata legyen, de Oroszországgal ez a kapcsolat inkább alárendelt.

A Magyar Liberális Párt közleményben tudatta: Orbán Viktornak Ukrajna területi integritásáról, az orosz Nemzetközi Beruházási Bank budapesti fiókjának nemzetbiztonsági kockázatairól, az orosz ellenzéki politikusok bebörtönzéséről, az oroszországi civil szervezetek „vegzálásáról” és az Oroszországban élő melegek jogairól is tárgyalnia kellene Vlagyimir Putyinnal. Álláspontjuk szerint az említett ügyek mellett „egy európai kormány vezetője nem mehet el szó nélkül”.