Magalakult a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés

 

Megalakult csütörtökön Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés. A testület újraválasztotta Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP) korábbi elnököt.

Az alakuló ülésen felszólaló Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: Hajdú-Bihar a keleti országrész legfontosabb megyéje, amelynek népessége az országos tendenciával szemben az utóbbi években nőtt.

Debrecen és a megye politikusainak meg kell találniuk az együttműködésnek azt a módját, amellyel még jobb eredményeket érhet el Hajdú-Bihar – hangsúlyozta. Ehhez egy olyan agglomerációs modell kidolgozására tett javaslatot, amelyre még nincs önkormányzati gyakorlat az országban.

Pajna Zoltán beiktatását követően kiemelte: a megyei önkormányzat a következő ciklusban is térségi erőforrásokat hasznosító fejlesztéspolitikát folytat. Céljuk Hajdú-Bihar társadalmi, gazdasági súlyának további erősítése. Ennek érdekében nagyobb hangsúlyt kap majd a kutatásfejlesztés, az innováció és a klímaváltozás hatásainak enyhítése – mondta.

A 24 tagú közgyűlésben a Fidesz-KDNP 16, a Jobbik 3, a Demokratikus Koalíció és a Momentum 2-2, az MSZP pedig 1 mandátumot szerzett.