Hollik: Korrekt együttműködésre törekszünk a főváros vezetőivel

 

Korrekt együttműködésre törekszünk Budapest új vezetőivel, ugyanakkor a kormány azt kéri, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyenként döntsön a már érvényben levő megállapodásban szereplő beruházásokról – mondta a kormányszóvivő az M1-en kedd este.

Hollik István felidézte, összesen 4350 milliárd forint összértékű fejlesztésekről van szó, ugyanakkor a kormány semmit nem akar ráerőltetni a budapestiekre, amit az általuk megválasztott városvezetők nem szeretnének.


Arra a kérdésre, hogy ez eredményezhet-e félbemaradt betonmonstrumokat például a Városligetnél, a kormányszóvivő azt mondta, ez a budapesti vezetőség felelőssége, a Fővárosi Közgyűlésnek kell döntenie róla.

Megjegyezte, hosszú a fejlesztések listája a metrófelújítástól, az atlétikai centrumon át a multifunkcionális csarnok beruházásáig a kézilabda Európa-bajnokságra.
Hollik István szerint ha Budapest nemet mond például az atlétikai centrum megépítésére, akkor a rendezés jogát vissza kell adni, mivel azt a főváros nyerte el.

A kézilabda Európa-bajnokság esetében Magyarország közösen pályázott Szlovákiával, ha erre sem tart igényt a főváros, akkor van lehetőség más helyszínt keresni.