Dömötör Csaba: Gyurcsány Ferenc küszködik az őszödi beszéd emlékével

 

Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd emlékével és a saját lelkiismeretével küszködik, és ez addig így is marad, amíg a DK elnöke aktív marad a magyar közéletben – ezt mondta Dömötör Csaba államtitkár kedden a parlamentben, miután Gyurcsány Ferenc hétfőn védelmébe vette a 2006-ban elhangzottakat. A DK elnöke szenvedélyesnek, felrázónak nevezte azt, amit akkor hivatalban lévő miniszterelnökként mondott, és visszautasította az őszödi beszédet ért kritikákat – közölte az M1 Híradója.

A szíriai helyzet kapcsán a kormányálláspont erkölcsi alapjait vonta kétségbe Gyurcsány Ferenc hétfőn a parlamentben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva.

Orbán Viktor miniszterelnök viszontválaszában hangsúlyozta, a Fidesz számára vannak olyan vonalak, amelyek átléphetetlenek. A kormányfő ezután Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből idézett.

A DK elnöke nem tudott túllépni a miniszterelnök viszontválaszán, mert későbbi felszólalásában kiállt a 2006-ban utcai zavargásokba torkolló mondatai mellett. Szenvedélyesnek, felrázónak nevezte azt, amit akkor mondott, és visszautasította a beszédet ért kritikákat.

Az őszödi beszédben nem csak üres szavak voltak, hanem az a szocialisták politikájának az alapja volt, amibe majdnem tönkrement az ország” – reagált Dömötör Csaba a DK elnökének felszólalására. Az államtitkár szerint Gyurcsány Ferenc továbbra is azért küzd, hogy ő legyen az ellenzék vezetője.

Arról is beszélt, hogy továbbra sem fogadnak el kioktatást azoktól, akik végig hazudtak éveket, trükkök százait vetették be, és választásokat nyerve épp az ellenkezőjét csinálták, mint, amit ígértek.