Óriási felháborodást keltett, hogy Hadházy Ákos trágár szöveget mutatott fel a Parlamentben

 

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Cikkünk frissült. 

Orbán Viktor a pulpituson beszélt hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, amikor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő táblákat tartott elé. Azokon a többi között olyan üzenetek voltak olvashatók, mint stop propaganda, stop korrupció.

Kövér László házelnök rendreutasította a képviselőt. A kormányfő folytatta a beszédét, majd megpróbálta kivenni az egyik táblát a képviselő kezéből, ez azonban nem sikerült.

Az Országgyűlés elnöke ezt követően azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége – tette hozzá. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz az agresszív háborús politika a célravezető, amit idáig folytattak.

Arra kérte az ellenzéki képviselőket, tartsák be a házszabályt, ne csináljanak cirkuszt a parlamentből. Kövér László azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért.

Ezt követően Orbán Viktor folytatta beszédét, a fideszes képviselők pedig egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a pulpitus előtt álló ellenzéki képviselő kezéből a tábláit.

Hadházy Ákos később már a helyén ülve mutatott fel egy újabb táblát. Arra az volt írva, hogy „A lónak a f***át!”. A képviselő láthatóan készült a primitív akcióra, hiszen ezt a táblát is egyértelműen előre elkészítette.

„Anarchista fajankó”

Ilyet egy „anarchista fajankó” csinál, nem egy felelős politikus – reagált Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: hosszú idő után Hadházy Ákosnak sikerült bekerülnie a hírekbe, a nagyobbik kormánypárt azonban továbbra is mértéktartóan fogadja az ilyen megnyilvánulásokat.

Ez nem egy cirkusz, hanem a Parlament

A kormány részéről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált közösségi oldalán. Mint írta: „ez nem egy cirkusz, hanem a Parlament. Azé az országé, amelyet a legjobban szeretünk.”

„Sem a trágárság, sem a kocsmai stílus nem fedheti el a mondanivaló és az érdemi gondolat hiányát. Ennél a programalkotó szlogennél valószínűleg az ellenzéki szavazók is többet várnak” – folytatta.

Hozzátette: „nem tudnak annyira útszéli stílust megütni, hogy ne szeressük jobban a hazánkat. Ezért akárhányszor balhéznak, annyiszor fogjuk türelemmel végignézni, és folytatjuk azt a munkát, amivel megbíztak minket. Egészen addig, amíg a választók erre felhatalmazást adnak”.

Hajrá, Magyarország! – zárta bejegyzését.