Kövér: Magyarország szorosabb együttműködésre törekszik Namíbiával

 

(Fotó: MTI/Soós Lajos)

Peter Hitjitevi Katjavivit, a namíbiai parlament Nemzetgyűlésének elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn az Országházban – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája.

Kövér László a közlemény szerint úgy fogalmazott, Magyarország az együttműködés szorosabbá tételére törekszik Namíbiával, a szubszaharai afrikai térség demokratikus változások szempontjából modellértékű államával. Az együttműködés elsődleges célja a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése – közölte.

Az Országgyűlés elnöke hozzátette, Magyarország kész a magyar innovációk és technológiai szaktudás átadására a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, az infrastruktúrafejlesztés, az oktatás és a tudomány területén.

A két házelnök egyetértett abban, hogy a parlamentek közti együttműködést a két hivatal és a bizottságok kapcsolatfelvételére is célszerű lenne kiterjeszteni. Emellett a nemzetközi parlamenti fórumokon – az Interparlamentáris Unióban, az Európai Tanácsban vagy az ENSZ-ben – való együttműködés lehetőségét is felvetették.