A parlament szavaz Varju László mentelmi jogáról

 

A DK-s Varju László mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága. A testület hétfői döntését sajtótájékoztatón Varju László koncepciós eljárásnak nevezte.

A legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

A DK alelnöke a bizottsági ülést követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, semmilyen bűncselekményt nem követett el országgyűlési képviselőként, ami történt, az a legfőbb ügyész koholmánya.

Varju László úgy fogalmazott, az az ország egy diktatúra, ahol a pártállam képviseli a közvádat, ahol Polt Péter „fideszes politikusként jár el” az ellenzékiekkel szemben.

Orbán rendszerében élünk, ahol az ellenzéki politikusoknak nem kell csodálkozniuk azon, hogy időről-időre ilyen koncepciós eljárás indul ellenük” – tette hozzá Varju László, aki szerint minél sikeresebb lesz az ellenzék a jövőben, minél több vereséget szenved a Fidesz, Polt Péter annál több közvádas eljárást indíthat.

A címlapfotó illusztráció.