Felfüggesztette MSZP-s tagságát Lackner Csaba

 

Felfüggesztette MSZP-s párttagságát a kispesti „fehér poros” videó főszereplője. Lackner Csaba 100 milliós vagyonokról, kerületi pénzek visszaosztásáról és a vagyonok elrejtéséről beszél a felvételen. Kitart amellett, hogy rágalmak jelentek meg róla a kampányban, de ennek ellenére felfüggeszti párttagságát. Szóba kerül Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere is a felvételen. Az ő szerepét is tisztázhatja a rendőrségi nyomozás – közölte az M1 Híradója.

Cikkünk frissült.

Alapos megfontolás és mérlegelés után arra az elhatározásra jutott, hogy nem akarja, valótlanságok terheljék azt a politikai közösséget, amelyhez eddig tartozott, ezért felfüggeszti tagságát a Magyar Szocialista Pártban – erről írt Lackner Csaba a kispesti MSZP közösségi oldalán megjelent közleményében.


A korrupciógyanúba keveredett önkormányzati képviselőről két hete jelentek meg az első kép- és hangfelvételek. Ezeken többek közt arról beszél, hogy szerinte hülye az, aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot. A beszélgetés közben pedig egy fehér poros zacskót lóbál a kezében.

A Hír TV és a Magyar Nemzet birtokába jutott felvételeken szóba kerülnek külföldi ingatlanok és túlszámlázások is, és ugyancsak ő meséli el azt is, hogyan osztottak vissza milliókat Kispesten a beruházások után. A felvételeken

többször elhangzik Gajda Péter szocialista polgármester neve is.

Lackner Csaba mostani bejegyzésében úgy fogalmaz, „nem szeretné továbbra is hazug állítások céltáblájának kitenni azt a közösséget, amiért eddig is hittel és eltökéltséggel dolgozott”. Mindezt azután írta, hogy a hangfelvételek tanúsága szerint ő volt az is, aki azt ecsetelte, hogy a kispesti szocialisták hogyan teszik ki a rászorulókat az önkormányzati lakásokból.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy a birtokukban lévő, csaknem 50 órás hanganyag azt a gyanút erősíti, hogy

több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott felvételeken is kábítószergyanús anyagok fogyasztásáról és birtoklásáról beszélgetnek Lackner Csabáék. A botrány ellenére a vasárnapi választáson Lackner Csabát újraválasztották önkormányzati képviselőnek. Közben a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomoz az ügyben.

Az MSZP választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes az ATV műsorában úgy reagált, ha kiderülne, hogy Lackner Csabát igaztalanul vádolták meg a botránnyal, akkor szeretettel várják vissza a pártba.