Mirkóczki Ádám a béke helyreállítását tartja legfontosabb feladatának Egerben

 

Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület), Eger vasárnap megválasztott, új polgármestere a béke helyreállítását tartja legfontosabb feladatának és a helyiekkel együtt tervezi vezetni a hevesi megyeszékhelyt.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: szerinte nagyon jó programot készítettek csapatával, és sikerült is bemutatniuk mindazt, amit szeretnének Egerben elérni a következő esztendőkben. „Végtelenül büszke vagyok a város lakosságára azért, hogy nem ült fel a zsarolásnak, és nem hitte el a rólam terjesztett hazugságokat” – fogalmazott. Az emberek a legnemesebb választ adták erre az immár másfél éve tartó mocskolódásra – tette hozzá.

Jelezte: polgármesterként a „nulladik”, azaz a legsürgetőbb lépésnek tekinti azoknak a helyi jogszabályoknak a módosítását, amelyek eddig nem tették lehetővé, hogy a fontos ügyekbe a megyeszékhely lakossága beleszólhasson. Ezek legfontosabb elemei az elektronikus népszavazás bevezetése, a polgármesteri fogadóórák visszaállítása és a városi közgyűléseken a lakossági hozzászólások lehetőségének biztosítása lesznek – sorolta.

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: nem egyedül, hanem 53 ezer emberrel, az egriekkel közösen akarja vezetni Egert. Szólt arról is, hogy számos nagy horderejű elképzeléssel vág neki a település irányításának, ám amíg nem látja pontosan a helyi költségvetés számait és mozgásterét, addig ezek között nem szeretne sorrendet kialakítani.

A béke helyreállítása azonban olyan cél, amelyet minden másnál fontosabbnak tart – jelentette ki. Emellett pedig a következő öt évben bizonyítani szeretné mindazoknak, akik vasárnap nem rá voksoltak, hogy mégis jobban járnak vele, mint az eddigi városvezetéssel – jegyezte meg.