Tóth Bertalan: A választás valódi esélyt kínál a Fidesz leváltására

 

Az önkormányzati választásokon valódi esély kínálkozik a változásra, arra, hogy az ellenzék leváltsa a Fideszt – mondta az újságíróknak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, miután vasárnap délelőtt leadta szavazatát az önkormányzati választáson Pécsen.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke leadja szavazatát (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, hogy az ellenzék Budapesten és a nagyvárosokban, valamint a megyei jogú városok zömében és kistelepüléseken „szövetségben, egymással összefogva küzd a Fidesz helytartóinak leváltásáért”.


Az ellenzék olyan szabad városok, települések megteremtéséért küzd, amelyek szolidárisak, képviselik a zöld politikát, beleszólást engednek az embereknek mindennapi életük folyamába, a környezetükkel kapcsolatos döntésekbe és „amelyek nem arról szólnak, miként hajtják végre helyben a központi utasítást” – fogalmazott.

Az ellenzéki politikus azt mondta, az emberek számára most van itt a lehetőség, hogy döntsenek életük megváltoztatásáról, teremtsék meg a szabad településeket. Ennek „az lesz a következő lépése, hogy Magyarország is szabaddá válik” – jelentette ki.

A reggeli részvételi adatokról szólva közölte: a korábbiaknál többen járulnak az urnákhoz, de azt nem tudja megjósolni, mindez a Fidesznek vagy az ellenzéknek kedvez, ő a másodiknak szurkol – mondta.