Történelmi jelentőségű a választás a Jobbik szerint

 

Történelmi jelentőségűnek nevezte a vasárnapi önkormányzati választást Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, aki Miskolcon adta le szavazatát.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője leadja szavazatát az önkormányzati választáson a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában kialakított 158-as szavazókörben Miskolcon 2019. október 13-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választás történéseit! Folyamatosan frissülő cikkünkért ide kattintson.


A voksolás után az MTI-nek a frakcióvezető azt mondta: természetesen a „Velünk a város” miskolci ellenzéki összefogás polgármester- és képviselőjelöltjére, Veres Pálra és Varga Andreára szavazott.

Jakab Péter kijelentette: a Fidesz módszerei változatlanok, fenyegetnek, zsarolnak, megvesztegetnek, próbálják megfélemlíteni az embereket csak azért, hogy a Fideszre szavazzanak. „Eddig is ezt csinálták, nem ez az újdonság, hanem az, hogy nagyon sok településen, így Miskolcon is sikerült az ellenzéknek együttműködnie”.

A Jobbik frakcióvezetője azt is elmondta: az a céljuk, hogy a fideszes rezsim alól felszabadítsák a településeket, igazi, tisztességes lokálpatrióták irányítsák a községeket, a városokat.

Nemcsak az önkormányzatokról szól ez a választás, hanem Magyarország egészéről – folytatta –, a Fidesz kétharmados többsége ugyanis az önkormányzatokban épült ki, és ezt ott is lehet lebontani. A „2022-es kormányváltáshoz a belépőjegyet ma lehet megvenni azzal, hogy tisztességes ellenzéki jelöltekre szavazunk, ez a belépőjegy nem pénzbe, hanem akaratba és rövid időbe telik, a kormányváltás ma kezdődik” – tette hozzá.