Több politikus is leadta már a szavazatát

 

Több politikus is szavazott már délelőtt. Az LMP frakcióvezetője és a szocialisták elnöke Pécsett adta le voksát. Szavazott már Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és a Fidesz alelnöke, Novák Katalin is. A politikusok jóslatokba nem bocsátkoztak, viszont mindenkit részvételre buzdítottak – közölte az M1 Híradója.

Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választás történéseit! Folyamatosan frissülő cikkünkért ide kattintson.

Kora reggel Pécsett adta le szavazatát Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője. Arra buzdította az embereket, hogy vegyenek részt a választáson.

„Mindenki menjen el szavazni, mindenki éljen a demokratikus választás lehetőségével. Sokan lebecsülik az önkormányzati választás jelentőségét, én azt gondolom, hogy ez nagyon nagy hiba” – fogalmazott.


Pécsett szavazott az MSZP elnöke Tóth Bertalan is.

„Most van itt az alakalom, hogy minél többen menjenek el, változtassák meg a településükön az életet. Legyenek szabad városok, és mindenki éljen egy szabad településen” – vélte.

Karácsony Gergely és családja együtt adta le szavazatát. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje azt mondta: a mai a budapestiek napja lesz.

„Képesek voltunk létrehozni az ellenzéki egységet, és képesek voltunk a budapestiek bevonásával kampányolni, mindenképpen megváltoztattuk már az ellenzéki politikát. A budapesti polgárokon fog múlni az, hogy a Budapest-politikát is meg tudjuk e változtatni” – mutatott rá.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is együtt szavazott. A DK elnöke azt mondta: a magas részvételi arányból még nem lehet biztos következtetést levonni.

„Volt, amikor a magas választás az ellenzéknek kedvezett, volt, amikor a kormánypártnak. Ezért aztán volt, amikor el is tévedtünk ebben az elemzésben. A legjobb az, hogyha ez alapján nem jósolunk semmit” – fogalmazott.

Gyermekeivel érkezett a szavazóhelyiségbe Novák Katalin. Voksát kislányával közösen dobta be az urnába. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt mondta: minden választás lehetőség arra, hogy alakítsuk a gyermekeink és a családunk jövőjét.

„Szeretnénk-e azt, hogy tovább is így fejlődjön Budapest, mint ahogy az elmúlt években fejlődött? Szeretnénk-e Budapestet egy olyan világvárosnak tudni, amilyenné jelenleg válik? Szeretnénk-e támogatni a jelenlegi budapesti főpolgármester urat? Én azt gondolom, hogy igen, ő nagyon jó munkát végzett, bizonyította azt, hogy ő alkalmas Budapestnek a vezetésére, ezért is javaslom mindenkinek, hogy támogassa Tarlós Istvánt a mai napon” – emelte ki.

Novák Katalin hozzátette: vannak vezetésre alkalmas és alkalmatlan jelöltek. Érdemes olyan jelölteket választani, akik már bizonyították, hogy alkalmasak a vezetésre. A család és ifjúságpolitikáért felelős államtitkár arra kérte az embereket: az alapján szavazzanak, hogy az elmúlt években hogyan fejlődött az a település, ahol élnek.