38 ezer első szavazó voksolhat vasárnap

 

A májusi európai parlamenti választás óta 38 ezren váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá. A legtöbb első szavazó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor 1-es számú szavazókörében adhatja le szavazatát.


Dankó Jázmin pár hónapja lett tizennyolc éves, már nagyon várta, hogy részt vehessen az önkormányzati választásokon. Gyerekként már elkísérte édesapját szavazni, és már akkor nagyon izgatott volt, mikor  bemehetett a szavazófülkébe – hangzott el az M1-en.


Hozzátette, a mai szavazáson való részvételt fontosnak tartotta, hiszen úgy érzi kötelessége, hogy beleszóljon a település ügyeibe, hogy támogassa Nyíregyháza fejlődését.

Dankó Jázmin elmondta, az ő generációja már szinte mindenről az internetről tájékozódik, ez nem volt máshogy a választások esetében sem. Hozzátette, mivel első szavazó, úgy érezte a helyes döntés meghozatalához az is szükséges, hogy a családjával is beszéljen a kérdésről. Emellett a baráti társaságban is szó esett a választásokról, arról is megegyeztek, hogy mindegyikük él szavazati jogával.

Dankó Jázmin elmondta, mivel első szavazó ajándékot is kapott.

A címlapfotó illusztráció.