Szijjártó: A Fidesz kapta a legtöbb szavazatot országszerte

 

A Fidesz kapta a legtöbb szavazatot országszerte, ami az elkövetkező időszak nagy nemzetközi küzdelmeihez fontos erőforrást jelent – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Fidesz eredményváróján az MTI-nek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/ Koszticsák Szilárd)

A tárcavezető köszönetet mondott minden magyar embernek, aki részt vett az önkormányzati választáson, hiszen magas részvételi arány nagyon fontos volt. Úgy fogalmazott: a demokráciában mindig jó hír, hogy az emberek minél nagyobb arányban gondolják, a szavazás fontos és számít a döntéshozatalban, pláne, hogy ha helyi vezetőket választanak.

Kiemelte: külön köszönet illeti azokat, akik rájuk szavaztak és támogatták őket.

Szijjártó Péter szerint továbbá köszönettel tartoznak az aktivistáiknak, akik az elmúlt heteket-hónapokat végigdolgozták és segítették jelöltjeiket a sikeres szereplésben.

Hangsúlyozta: már a feldolgozottság jelenlegi fázisában is látszik, hogy a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot országszerte, ami nagy dolog, hiszen ez így most már a tizedik választás Magyarországon 2006 ősze óta, ahol ők nyernek.

Ezért köszönettel tartozunk a magyar embereknek. Az elkövetkező időszak nagy nemzetközi küzdelmeihez ez nagyon fontos erőforrást jelent” – mondta Szijjártó Péter.