Papp László Debrecen gazdaságának további erősítésén kíván dolgozni

 

Az elmúlt öt esztendő komoly, megfeszített munkájának tulajdonítja a sikert Papp László (Fidesz–KDNP), Debrecen újraválasztott polgármestere, aki fontos célnak nevezte, hogy tovább erősödjön a hajdú-bihari megyeszékhely gazdasága.

Papp László, Debrecen polgármestere (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

Papp László az MTI-nek vasárnap éjszaka úgy fogalmazott: „újabb átütő győzelem született, 1998-tól ez a hatodik teljes felhatalmazású győzelem Debrecen esetében”, arra utalva, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetség képviselőjelöltjei ezúttal is minden egyéni választókerületben győztek.

Papp László szerint eredményes volt a 2016-ban elindított Új Főnix-terv, amely gazdaságfejlesztési alapú városfejlesztési stratégia.

Debrecenben az elmúlt öt esztendőben több mint 6200 új munkahely jött létre, 600 milliárd forintot meghaladó működőtőke érkezett a városba, ami megalapozza Debrecen gazdasági stabilitását és fejlődését. Debrecen újraválasztott polgármestere szerint a növekvő bevételek lehetővé teszik, a város regionális szerepkörének erősítését.

A következő öt év fontos céljának nevezte, hogy Debrecen gazdasága tovább erősödjön, és fenntartsák azt a folyamatot, hogy „innen a fiatalok már nem elvándorolnak tőlünk nyugatabbra, hanem inkább idejönnek már tanulni is, aztán dolgozni is, ami egy növekvő város képét vetíti előre”.