Orbán: Alkalmas embereket alkalmas feladatra

 

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében. Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is.


Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választás történéseit! Folyamatosan frissülő cikkünkért ide kattintson.


Ez egy olyan kampány volt, ami élesen elvált az országos politikától, és visszagondolva az elmúlt harminc évre ez volt a leginkább a helyi jelöltekre összpontosító kampány – értékelt a kormányfő.

Kiemelte: a Fidesz–KDNP is ezt támogatta, a döntés, amit meg kell hozni, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén. Igyekeztek mindenhol arra buzdítani az embereket, hogy vegyenek részt a választáson – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán: Szavazzanak Tarlós Istvánra

Azt kérte, a fővárosiak szavazzanak Tarlós István főpolgármester-jelöltre, a XII. kerületben pedig Pokorni Zoltánra, a kormánypártok polgármesterjelöltjére, ő is így tett. Egyéb zavaró körülményekkel nem foglalkoztam – reagált az ellenzéki összefogást firtató felvetésre.

Orbán Viktor rámutatott: a demokráciának több lába van, az egyik az önkormányzat. Rendben van, hogy van egy megválasztott kormányunk, de legalább ilyen fontos, hogy az emberekhez közel álló ügyekben olyanok járjanak el, akik élvezik a köz bizalmát – tette hozzá.

Alkalmas emberek alkalmas feladatra” – ez volt a jelszavuk és a programjuk, és ő maga is ennek megfelelően vett részt a kampányban – mondta.

Úgy érezte, nem az a kérdés, az emberek mit gondolnak a kormányról, bár ha valaki erről akar dönteni, ezt is tudomásul kell venni. Most azonban inkább az a feladat, hogy öt évre megtalálják a városok és a falvak alkalmas vezetőit. „Szerintem ez menni fog” – fogalmazott a miniszterelnök.

Lévai Anikó és Orbán Viktor is leadta szavazatát az önkormányzati választáson, a Zugligeti Általános Iskolában (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A miniszterelnök magas részvételre számít

Orbán Viktor azt mondta, magas részvételre és jó hangulatú vasárnapra számít, a demokrácia ünnepére. Nem kétséges, demokratikus választás zajlik, az eredményt jó szívvel fogadhatják el úgy, hogy ez volt a magyar emberek döntése – mondta.

A kormányfőt kérdezték Borkai Zsolt győri polgármester ügyéről is. Orbán Viktor azt mondta: „a győrieket támogatom.” A győriek elmondják a véleményüket ma, ő pedig hétfőn, ez a helyes sorrend – tette hozzá.