Orbán Viktor: Továbbra is a Fidesz–KDNP a legerősebb Magyarországon

 

„Budapest vesztett egy polgármestert, én viszont nyertem egy kiváló tanácsadót” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő beszédében gratulált a megválasztott polgármestereknek és képviseleti tagoknak.

Cikkünk frissült.

A mai önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap esti a kormánypárt eredményváróján.


A kormányfő kiemelte: nehéz választási kampány, nagy és nyílt politikai csata volt, ahogyan annak egy pártok közötti versenyre épülő demokráciában lennie kell.

A miniszterelnök köszönetet mondott minden magyar választópolgárnak, aki elment és leadta a szavazatait. Gratulált mindenkinek, aki nyert: a polgármestereknek és a megválasztott képviselőtestületi tagoknak, továbbá külön gratulált a Fidesz-KDNP színeiben mandátumot nyert polgármestereknek, akik közül nagyon sokan hosszú évek kemény munkájával érdemelték ki ezt a bizalmat.

Azt mondta: a biztos szavazatokat nézve, a listás szavazatokat tekintve a lassan már szokásossá váló 50 százalék fölötti eredményt most is hozni tudták.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Most valami más következik

Hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben az volt a szokás, hogy a kormánytöbbséget adó politikai erő adta Budapest vezetését is, de ma a fővárosiak úgy döntöttek, hogy most valami más következik. Ezt a döntést tudomásul vesszük, és az ország és a Budapesten élők érdekében készen állunk az együttműködésre – közölte.

Orbán Viktor megköszönte Tarlós Istvánnak az elmúlt évben 9 évben végzett főpolgármesteri munkáját. Nem fogjuk elfelejteni, hogy ő volt az, aki kirángatta a várost a csődhelyzetből, elsősorban neki köszönhető, hogy ilyen szép fővárosunk van, amely biztos lábakon áll és amelyre mind büszkék lehetünk – fogalmazott.

A kormányfő megjegyezte: Budapest vesztett egy polgármestert, de ő nyert egy kiváló tanácsadót.
Megköszönte a vidéki Magyarországnak a bizalmat, és azt mondta: a jövőben is számíthatnak ránk a vidéki magyar emberek.

A megyei jogú városokat tekintve 13-ban továbbra is Fidesz-KDNP-többség van

Kifejtette: a megyei jogú városokat tekintve 13-ban továbbra is Fidesz-KDNP-többség van, és ami a megyei közgyűléseket illeti, 19 megyéből 19-ben nyertek. Az ötezer lakos feletti települések kategóriájában 147 Fidesz-KDNP-s polgármester lesz, ami a települések több mint felét jelenti – közölte.

A kormányfő azt hangoztatta: továbbra is a Fidesz-KDNP-szövetség a legerősebb Magyarországon, ennek tudatában és ennek megfelelően is fogunk majd viselkedni. „Nekünk továbbra is Magyarország lesz az első” – tette hozzá.

Megjegyezte: Magyarország szempontjából az is fontos, hogy Lengyelországban a kormányzó párt megnyerte a mai választást. Orbán Viktor azzal zárta szavait, hogy értékelni és elemezni fogjuk az eredményeket, és ennek megfelelően alakítják a Fidesz-KDNP politikáját az elkövetkező időben.